För dig som spekulant


Här hittar du information som främst är riktad till dig som spekulant, och kanske framtida medlem, i vår fina bostadsrättsförening. Likväl kan det vara intressant för dig som nybliven medlem eller mäklare som söker kompletterande information.

Närområde

Saltängen i Nacka kommun är mycket populärt och familjevänligt, med flera natursköna områden med både sjö och hav i närheten.

Kärleksudden

Precis vid Skurusundet erbjuder Kärleksudden klippbad, fläktande havsbris, gröna gräsmattor eller en lässtund på någon av bänkarna. Kärleksudden har fått ett konstverk tillverkat av Geert van der Vossen som utformats tillsammans med markägaren.

Långsjön

Långsjön är en populär badsjö för många av de boende i området, endast 10 minuters promenad från föreningen. Det finns flera olika badmöjligheter runt sjön varav en anordnad sandstrand ligger placerad på sjöns norra sida.

Runt Långsjön finns även en motionsslinga som lämpar sig både för joggning och lugna promenader som löper runt sjön. I den östra delen av sjön finns en karta som beskriver motionsspårets sträckning runt sjön. I denna del av Långsjön finns även utegym som har utrustats med redskap som ska passa ett större spann av motionärer.

Det finns en fin grillplats som sköts av Nacka kommun som ligger i anslutning till utegymmet.

Området är ett naturreservat och mer information om Långsjön hittar du på Nacka kommuns hemsida.

Nyckelviken

Nyckelviken är ett kombinerat frilufts- och kulturområde, ca 30 minuters promenad, eller 10 minuters cykeltur, från föreningen. Omgivna av naturreservatets vidsträckta ängar och stora bestånd av gamla ekar ligger Lilla och Stora Nyckelviken, två välbevarade sommarherrgårdar från 1700-talets mitt.

Utanför den vackra herrgårdsbyggnaden, Stora Nyckelviken, ligger en spegeldamm, en bondgård med djur, ett växthus och en blomstrande visningsträdgård.

För den som har med sig matsäck finns värmestuga för kallare dagar eller stora gräsytor som passar perfekt till picknick. Ta med korv att grilla eller besök Stora Nyckelviken, även kallad Nyckelvikens Herrgård för en fika i den vackra herrgårdsbyggnaden.

I området finns klippor och mindre sandstränder som passar för bad. Dessutom finns det flera ordnade rast- och grillplatser, motionsslingor och ett utegym.

Området är ett naturreservat och mer information om Nyckelviken hittar du på Nacka kommuns hemsida.

Rudsjöparken

Rudsjöparken är en aktivitetspark för alla åldrar som ligger beläget i Duvnäs Utskog, ungefär 30 minuters promenad från föreningen. Här finns stora gräsytor, en fantasifull lekpark med cirkustema, fotbollsplan, tennisbana, basketplan, boulebana och ett utegym.

I en träddunge finns en skyddad grillplats med stockar att sitta på och runt om området finns flertalet bänkar i såväl sol som skugga.

För fler tips på lekplatser i Nacka, besök kommunens hemsida.

Segelklubben Måsungen

Segelklubben Måsungen (SKM) är en segelklubb med anor från 1930-talet och är känd för sina välarrangerade seglarläger med kunniga och entusiastiska ledare. Klubben bedriver sin verksamhet vid det vackert belägna klubbhuset på Duvnäs Udde i Saltsjö-Duvnäs. Där finns perfekta förhållanden för seglarläger med hela Duvnäsviken att segla på. Mer information finner du på klubbens hemsida.

Vid Segelklubben Måsungen finns bryggor och barnvänlig sandstrand för svalkande dopp när klubben inte bedriver verksamhet. Det finns även en grillplats i anslutning till klubbhuset.

Skuruparken

Skuruparken ligger endast ett stenkast från föreningen och erbjuder fantastisk natur och möjlighet till såväl klippbad som härliga promenader med utsikt över Skurusundet. I parken finns dessutom ett 70-tal stugor med upplåtna arrenden och vissa av dessa stugor är av kulturhistoriskt värde.

Förskola och skola

Det finns flertalet förskolor och skolor på gångavstånd från föreningens fastigheter. Mer information om dessa hittar du på kommunens hemsida.

Kommunikationer

Goda möjligheter till olika former av kommunikationer erbjuds boende i Saltängen.

Buss

Det finns flera busshållplatser nära föreningens fastigheter som trafikeras både längre ut i skärgården och in till centrala Stockholm. Vid hållplatserna efter Värmdövägen passerar bussar med bara några minuters mellanrum i rusningstid, och tar dig in till Slussen på ca 15 min. I tillägg till detta finns det en busshållplats precis nedanför hus 34 där buss 410 tar dig hela vägen till Slussen via Sickla.

Cykel

I Nacka finns det många fina cykelvägar. Från föreningens fastigheter tar det ungefär 30 minuter in till Slussen. Mer information om hur det är att cykla i Nacka kommun finns på deras hemsida.

Lokalbana

Saltsjöbanan är lokalbanan som går från Saltsjö-Duvnäs station, ca 7 minuter med cykel från föreningen, till Slussen eller Saltsjöbaden och Solsidan. Saltsjöbanan genomgår för närvarande en större upprustning för att möta morgondagens behov av kollektivtrafik i Nacka och beräknas vara klart 2027.

Tunnelbana

När nya tunnelbanan står färdig med planerad trafikstart år 2030 kommer du kunna resa mellan Nacka Forum och T-Centralen på drygt 15 minuter – utan byten.

Närservice

Ektorps centrum

Ett par minuters promenad från föreningen ligger närbelägna Ektorps centrum. Här finns ett brett utbud av närservice, mataffärer, kemtvätt, gym, café och restauranger.

Ektorp centrum ska utvecklas med tätare bebyggelse och fler bostäder, handel och kontor. Målet är att skapa ett levande kommundelscentrum med ett utvecklat serviceutbud. Läs mer om kommande plan.

Nacka Forum

I Nacka Forum, cirka fem minuter bort med bil eller buss från föreningen, hittar du lokala butikskoncept såväl som internationella aktörer och utbudet innefattar allt från mode och heminredning till service och dagligvaruhandel. Här finns även andra tjänster som banker, mäklarkontor och sjukvård. I köpcentrumet finns drygt ca 120 butiker och 20 restauranger.

Sickla Köpkvarter

Sickla Köpkvarter ligger cirka 10 minuter bort med bil, öster om Hammarby Sjöstad och väster om Kyrkviken och Ekudden.

I Sickla ligger också Nackas eget kulturhus Dieselverkstaden med bibliotek, biograf (Filmstaden Sickla), konsthall, museum (Stockholms läns museum) och scener.

Vård och omsorg

Vid Ektorp Centrum finns Nacka sjukhus som har ett stort utbud av vårdgivare med bland annat vårdcentral, närakut, röntgen och specialistmottagningar. I samma byggnad finns det även ett apotek. Utöver detta finns det ett stort utbud av vårdgivare i bland annat Nacka Forum och Sickla köpkvarter.

Kuriosa

Vill du ta del av hur villasamhället Saltsjö-Duvnäs tog sin form i början av 1900-talet? I boken ”Från Dufnäs gård till Saltsjö-Duvnäs villasamhälle” berättar Margareta Anderlind om samhället och bebyggelsen som illustreras med hennes egna bilder. Genom Saltsjö-Duvnäs Fastighetsägareförening finns kontaktuppgifter på deras hemsida för att beställa boken.

error: Content is protected !!
BRF Skuruberg i Nacka